Jødedom - islam - kristendom

 

Kendskab skaber venskab

Gør dig klar til at åbne op for tre religioners forskelle og ligheder, jødedom, kristendom og islam. Udgangspunktet for de tre religioner er de samme, og de deler flere værdier. Ved at arbejde med materialet til kunstværket Fundamentalism, der er en del af Abrahams børn, åbner vi op for viden om og indblik i ligheder og forskelligheder i de tre religioner - Kendskab skaber venskab. Materialet lægger op til, at eleverne arbejder undersøgende og aktivt, mens de lærer.

Anvendelse af materialet

Materialet lægger op til et tværfagligt samarbejde mellem, kristendomskundskab, historie, samfundsfag og billedkunst, men kan også anvendes isoleret i de enkelte fag. Der er både fagfaglig viden til læreren og aktiviteter til eleverne. Vi anbefaler, at man besøger kunstværket med eleverne, men materialet kan benyttes uden.

Materialet tilgodeser forenklede fælles mål for fagene historie, billedkunst, kristendomskundskab og samfundsfag og primært til slutningen mellemtrinnet og udskolingen. Forløbene er tilrettelagt som en tretrinsraket. Aktiviteterne lægger op til undervisning før, under og efter et evt. besøg.  

Vi vil gerne samle dokumentation og inspiration. Så send gerne idéer, materialer, billeder, forløb....... til skolekirkevej@gmail.com og det vil kunne ses her på hjemmesiden.

God fornøjelse!!

 

Materialet er udarbejdet af:

Vejle Kommune:

lærer Camilla Mørch

lærer Trine Hindbo

University College Lillebælt:

lektor Henrik Ottesen

cfu-konsulent Astrid Danielsen

Skole-kirke-samarbejde, Vejle Provsti

skolekonsulent Pia Werborg

 

Spørgsmål m.m. rettes til:

Pia Werborg

Mobil: 29170252

Mail: skolekirkevej@gmail.com

 

 

 

 

Folder Abrahams børn